Potrebujete pomoč?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Spletna trgovina

Infuzijski filter

Infuzijski filtri so namenjeni doziranju zdravil in za parenteralno prehrano. Nudimo vam infuzijske filtre podjetja Pall, ki sodi v sam vrh razvoja medicinske filtracije.

Z napredkom v postopku zdravljenja je postajala infuzijska terapija vse kompleksnejša, predvsem v enotah za intenzivno nego. Vse več pacientov je deležnih kompleksnega in intenzivnega zdravljenja, med katerim prihaja do kritičnih faz slabšega delovanja življenjskih funkcij, ki jih pogosto spremlja zmanjšana mikrocirkulacija v vitalnih organih.

Sistemi in raztopine, ki se uporabljajo pri infuzijski terapiji in so onesnaženi z delci, imajo lahko zato izredno škodljive učinke na bolnike, ki zaradi svoje primarne bolezni trpijo za obstoječimi motnjami v mikrocirkulaciji, medicinskega zdravljenja ali kliničnega stanja (poškodba, večja operacija, sistemske vnetne reakcije, sepsa, opekline, srčni napad, kap itd.). Pri teh bolnikih delci lahko povzročijo dodatno in resno zmanjšanje mikrocirkulacije.

Naloga infuzijskih filtrov

Zadrževanje delcev

Infuzijski filtri (velikost por 0,2 μm) imajo pomembno vlogo pri preprečevanju kontaminacije. Njihova namestitev v infuzijski sistem za uporabo na mestu oskrbe omogoča učinkovito zaščito pred delci. Številne študije so pokazale, da uporaba infuzijskih filtrov bistveno zmanjša zaplete, povezane z delci.

Odstranjevanje zraka

Hidrofobna membrana v infuzijskih filtrih omogoča odstranjevanje plinskih mehurčkov iz infuzijskih raztopin, kar bistveno zmanjša tveganje za nastanek zračne embolije.

Zadrževanje delcev

Hidrofobna membrana

Odstranjevanje prevelikih lipidnih kapljic

Maščobni filtri (velikosti por 1,2 μm) varno zadržujejo dotok prevelikih maščobnih kapljic, kar preprečuje maščobne strdke in zmanjšuje kontaminacijo delcev.

Zadrževanje bakterij in bakterijskih endotoksinov

Infuzijski filtri s pozitivno nabitimi membranami velikosti 0,2 μm zadržujejo bakterije in njihove endotoksine.

Infuzijska filtra

Infuzijski filter

Delci v infuzijski terapiji

Izvor delcev, ki pridejo v infuzijsko terapijo

  • Delci lahko preidejo iz vrečk, steklenic ali rezervoarjev med proizvodnjo infuzijskih raztopin in sistemov.

  • Reakcije nekompatibilnih zdravil lahko proizvedejo veliko količino delcev v infuzijski tekočini, zaradi česar lahko zdravilo izgubi svojo učinkovitost

Velikost delcev

Velikosti delcev, ki pridejo v infuzijsko terapijo se zelo razlikujejo. Dokazano je bilo, da je večina manjših od 5 µm. Največji najdeni delci so dosegli 100 µ, kar že predstavlja veliko tveganje za mikrocirkulacijo v vitalnih organih.

Velikosti delcev

Infuzija

Negativni vplivi delcev

  • Neposredna embolizacija, ki lahko povzroči zamašitev žile.
  • Poškodba žilnega endotelija, ki jih lahko povzročijo večji delci z ostrimi ali zašiljenimi robovi ob vstopu v krvni sistem, kar povzroči vnetje.
  • Trombogenoza
  • Strdki, ki nastanejo okoli tujega delca, lahko zamašijo žile v svoji okolici.
  • Vnetne reakcije
  • Maščobni makro-miceliji
  • Zračna embolija, ki jo povzročijo zračni mehurčki, ki nastanejo zaradi razplinjevanja infuzijskih raztopin, uhajanja v sistemu ali pa jih nehote injiciramo v sistem z dodatkom zdravil.

Imate težave z vodo?

Smo vodilno podjetje na področju industrijske filtracije, kjer dosegamo odlične rezultate.

+386 1 36 19 260 info@prima-filtertehnika.si
Imamo rešitev