Zimska pravljica: Vloga filtracije v topovih za umetni sneg

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Snežni top

Ljubitelji zimskih športov se vedno veselimo tega, da se odpravimo na smučišča in ob smučanju ali deskanju na snegu na svojih obrazih občutimo hladen zrak. V času zimskih počitnic še posebej. Pustolovščine na snegu v družbi prijateljev so pogosto nepozabne za odrasle in otroke, navdušenje nad urejenimi smučišči, prekritimi s snežno odejo pa je vedno nekaj posebnega.

Toda ta bela snežna odeja s katero so prekrita smučišča ni vedno le posledica sneženja ampak tudi rezultat procesov, ki se dogajajo v zakulisju in jih poganjajo stroji za umetno zasneževanje – snežni topovi. Ti topovi s stiskanjem zraka in vode ustvarjajo snežinke so fascinantni in ključni za proizvodnjo umetnega snega v zimskih športnih središčih in smučiščih. A kakovost umetnega snega je odvisna tudi od filtrirnega sistema, ki je vgrajen v snežni top. Ta sistem pomaga zagotoviti čist, neoporečen in varen sneg. Filtri se uporabljajo za čiščenje vode, ki jo snežni top uporablja, ko proizvaja sneg.

Glede na vrsto snežnega topa, se uporabljajo različne vrste filtrov. Običajno se vgrajuje mehanske filtre, ki so namenjeni zajemu večjih in manjših delcev zato, da je proizvedeni sneg čist, bel in varen za smučanje.

Pomembno je, da se filtri redno menjajo ali čistijo in, da se na ta način zagotovi optimalno delovanje snežnega topa. Nepravilna uporaba filtrov ali neustrezno vzdrževanje bi lahko vodilo do zmanjšane učinkovitosti topa, večjega tveganja za okvare in do slabe kakovosti snega.

Pomoč specialistov pri izbiri pravih filtrov in sistema filtracije

in redno vzdrževanje snežnih topov bodo zagotovili, da bo bodo ti delovali učinkovito in varno.

Zato, ko uživamo v mehkem in puhastem snegu, popolnem za naše trike in zavoje, se lahko zavemo kako pomembno vlogo ima filtracija pri ohranjanju dogajanja na smučiščih in zagotavljanju, da so ta dobro vzdrževana in pripravljena na naše snežne vragolije.

Filtrirni sistemi odstranijo nečistoče iz vodnega vira in zagotavljajo, da proizvedeni sneg ne vsebuje nesnag.

V Primi smo pravi ljubitelji zimskih športov in zato še posebej cenimo filtriranje v ozadju, ki omogoča naša smučarska doživetja.