BRAUCHEN SIE HILFE?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Mehr Informationen

Hidravlične sisteme ali sisteme fluidne tehnike lahko najdemo na mnogih delih opreme. V nekaterih tovornih vozilih in avtobusih je vgrajeno hidravlično servokrmiljenje, transmisija in drugi relativno enostavni sistemi, medtem ko so v kmetijstvu, gradbeništvu, pomorstvu in rudarstvu v rabi bolj kompleksni sistemi.

Ti sistemi obsegajo natančno obdelane sestavne dele, ki so zelo občutljivi za obrabo zaradi abrazivnih delcev in jih je zato treba zaščititi. Onesnaževalci lahko vstopijo v sistem iz različnih virov:

  • lahko zaidejo v sistem ob izdelavi sistema ali njegovih komponent
  • kakovost/čistost hidravlične tekočine, ki je bila uporabljena pri postopku polnjenja
  • ob obratovanju, kjer so ovni in cilindri izpostavljeni prašnemu okolju in manjka ali je neučinkovit oddušek
  • sistemsko generirani trdi delci

Za odstranjevanje nečistoče iz hidravličnega sistema so namenjene različni hidravlični filtri.

V hidravličnih sistemih je lahko hidravlični filter vgrajen na sesalnem, tlačnem ali povratnem vodu. V nekaterih primerih se kot dodatni hidravlični filter lahko pojavi tudi v obvodu (by-pass filtracija). Ločimo:

  • Sesalni hidravlični filtri – so ob dotoku glavne črpalke in omogočajo relativno grobo zaščito. Če se filter črpalke zamaši ali se pretirano zmanjša prehodnost, obstaja tveganje za kavitacijo črpalke.
  • Povratni cevni hidravlični filtri – so nizkotlačni filtri in ujamejo bolj fine delce nečistoče iz sistemskih delovnih komponent v olju, ko se le-ta vrača v rezervoar.
  • Tlačni hidravlični filtri – nameščeni so za glavno črpalko, vendar pred občutljivimi komponentami, kot so batni ventili, da bi zagotovili njihovo zaščito. Ti filtri morajo vzdržati pritisk celotnega sistema.
  • Zunanji hidravlični filtri – niso vgrajeni v sistem in jih lahko uporabimo kot dodatno filtracijo, da očistimo hidravlično tekočino po posebnem dogodku ali kadar je veliko onesnaževalcev.

Poleg zagotavljanja visoke stopnje filtracije (do 3 mic) je zaradi visokih tlačnih razlik v hidravličnem sistemu pomembna tudi močna zasnova filtra.

V našem podjetju zagotavljamo ohišja in filtre za hidravliko in transmisijo prvovgradne kvalitete blagovnih znamk Donaldson in Fleetguard. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali poiskati najustreznejši hidravlični filter.

HABEN SIE EIN PRODUKT FÜR SICH GEFUNDEN? HABEN SIE ZUSÄTZLICHE FRAGEN?

Erfahrung in der Filtration. Wir sind hier, um Ihnen zu helfen.

Kontaktieren sie uns