Potrebujete pomoč?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Filtri zemeljskega plina

Zemeljski plin se uporablja v industriji, na področju trgovine in storitvenih dejavnostih, v gospodinjstvih, za proizvodnjo toplotne in električne energije, kot gorivo v transportu.

Zemeljski plin prihaja izpod zemlje in v Evropi je zgrajenih na tisoče kilometrov plinovodov za distribucijo plina. Vzdolž cevovoda so locirane številne kompresorske postaje, ki zvišujejo tlak v ceveh in potiskajo plin naprej.  

Preden je surovi plin pripravljen za uporabo pri končnem porabniku, potrebuje predelavo in rafineracijo. Za to je potreben ustrezen filter za plin. Načrpani zemeljski plin namreč vsebuje trde delce, sluzi, vodikove sulfide, olje in ostale onesnaževalce. Zato je te potrebno odstraniti s primerno filtracijo preden pride plin do kemičnih obdelav in črpalk - kompresorjev.

Pred črpalko je potrebno vstaviti filter za plin trdih delcev, za njo pa filter za plin imenovan separator, ki odstrani še morebitne oljne aerosole, ki pridejo od samega kompresorja.

Filter zemeljskega plina

Filter zemeljskega plina

Filtracija zemeljskega plina je za industrijo predpisana standardno z učinkovitostjo odstranjevanja oz. zajemanje najtežje ulovljivih onesnaževalcev velikosti 0,3 - 1 mikron. Velika površina nagubanega filtrirnega medija samemu filter vložku zagotavlja dolgo življenjsko dobo in dovolj velik pretok. Standardni filter vložek ima nagubano membrano narejeno iz različnih materialov, jekleno ojačitev znotraj in aluminijaste končnice.

V našem podjetju nudimo filter vložke, separatorje in kombinirane separatorje za filtracijo zemeljskega plina.

Imate težave z vodo?

Smo vodilno podjetje na področju industrijske filtracije, kjer dosegamo odlične rezultate.

+386 1 36 19 260 info@prima-filtertehnika.si
Imamo rešitev