POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Ste vedeli, da 40 – 50 % nedelovanja motorja povzročijo okvare hladilnih sistemov, katerim se je možno izogniti? Z današnjimi dizelskimi motorji, ki oddajajo več toplote, je skrb za hladilni sistem postala še pomembnejša kot nekoč. Vaš hladilnik motorja se v času delovanja bori z rjo, vodnim kamnom, kislino, penjenjem, padci silikata in drobci, vse med tem, ko prenaša toploto in vzdržuje prave pogoje delovanja za optimalno ekonomičnost goriva.

Filtri hladilne tekočine delujejo tako, da lovijo škodljive delce in hkrati dopuščajo pretok aditivov hladilne tekočine v hladilni sistem. Zadržujejo delce rje ali druge delce, ki bi lahko poškodovali motor.

V našem programu ponujamo prvovgradne filtre Donaldson in Fleetguard za hladilno tekočino:

  • Filtri, polnjeni z zadostno količino hladilnega sredstva za začetno polnjenje hladilnega sistema ter hkrati omogočajo zadostno izločanje le-tega aditiva tudi do prvega servisnega intervala.
  • Standardni filtri, ki vsebujejo dovolj kemičnih aditivov, da vzdržujejo hladilni sistem med servisnimi intervali.
  • Filtri, ki ne vsebujejo kemičnih aditivov in se lahko uporabljajo pri:

– hladilnih sistemih, kjer se dodajajo tekoči aditivi,

– hladilnih sistemih, ki uporabljajo hladilna sredstva s podaljšano življenjsko dobo,

– hladilnih sistemih, kjer je prišlo do previsoke vsebnosti hladilnega sredstva in s takim filtrom pomagamo uravnati na normalno raven.

Ti filtri brez vsakega polnila niso namenjeni za uporabo pri sistemih, ki uporabljajo samo vodo.

 

Filtrirni mediji filtrov za hladilno tekočin

Filtrirni medij filtrov za hladilne tekočine, ki se uporabljajo na hladilnih sistemih motorjev, je najpogosteje iz celuloznih vlaken. Ta nagubani medij učinkovito združuje zahteve za energetsko učinkovitost in zmogljivost, hkrati pa ohranja nizke stroške. Ta medij se najpogosteje uporablja pri tradicionalno zasnovanih hladilnih sistemih, kjer so servisni intervali brez podaljšane menjave olja.

Intervali s podaljšano življenjsko dobo olja zahtevajo poseben filtrirni medij za filtre hladilne tekočine, in sicer mikro steklena vlakna, prepletena s sintetičnini vlakni, ki jih je Donaldson razvil pod imenom Synteq. Ta medij omogoča izboljšano vzdržljivost filtra, ki je potrebna zaradi podaljšanih intervalov menjave olja, medtem ko ohrani ali izboljša učinkovitosti in zmogljivosti. Donaldson Synteq hladilni medij ponuja tudi nižjo omejitev, ki zagotavlja zaščito komponent za širše območje delovnih pogojev motorjev.

Tudi v filtracijo hladilne tekočine izberite le najboljše za vaš hladilni sistem – filtre Donaldson in Fleetguard!

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas