POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

filtri za plin in paro

Nudimo vam široko paleto filtrov za pline in paro svetovno priznanega proizvajalca Donaldson Ultrafilter.

Filtrska ohišja za pline in paro

Donaldson ima za zagotavljanje optimalne filtracije plina in pare na razpolago filtrska ohišja za plin iz nerjavnega materiala v različnih velikostih in kvalitetah. V živilski industriji se pogosto uporabljajo ohišja tipa PG-EG s 3-A dovoljenjem, medtem ko se ohišja tipa P-EG uporabljajo predvsem v industriji ter za pripravo pare.

filter za plin

Filter elementi za pline

Donaldson ponuja širok izbor filtrskih elementov za najrazličnejšo filtracije zraka, tehničnega plina in prezračevanje rezervoarjev. Z izbiro pravega filtrirnega medija in ustrezno finostjo filtracije lahko obratovalne stroške zelo znižamo in hkrati ohranimo integriteto izdelka in učinkovitost procesa. S filtrirnimi elementi, izdelanimi iz nerjaveče jeklene mreže za predfiltracijo ter vse do končnih sanitarnih membranskih filtrov, vam bodo Donaldson elementi pomagali optimizirati vaš proces.

filtrski elementi za plin

Paleta filtrov Donaldson Ultrafilter za filtracijo zraka in plinov

Filtri za zrak in plin
P-SRF NP-GSL NP-SRFP-BEP-PF-PTP-PF-PP
Filtrirni medijBorosilikatNerjaveče jeklo mali nerjavna mre
a 1.4301 (304)
BorosilikatBorosilikatGubana PTFE membranaGubana polypropylenska membrana
Finost filtracije0.2 mic, sterilni, LRV > 7/cm²1, 5, 25, 50, 100, 250 mic absolutno*0.2 mic, sterilni, LRV > 7/cm²0.2 mic, LRV > 5/cm²0.2 mic, sterilni, LRV > 7/cm²0.2 mic, sterilni, LRV > 7/cm²
Delovna temperaturaVse do 200°C (>150°C pri suhi toploti)Vse do 200°CVse do 200°C (>+150°C pri suhi toplotiVse do 200°C (>+150°C pri suhi toplotiVse do 92°CVse do 92°C
O-tesnilaSilikonEPDMSilikonSilikonEPDMEPDM

Filter elementi za paro

Donaldson ponuja dve vrsti elementov za paro: naguban element iz nerjavečega jekla za aplikacije z višjo zmogljivostjo in elemente iz sintranega nerjavečega jekla. Oba elementa lahko dobavimo z različnimi stopnjami filtracije in se jih lahko večkrat regenerira, s čimer podaljšamo življenjsko dobo filtra. Filtri so zasnovani in izdelani tako, da zagotavljajo odlično odpornost materiala na paro in agresivne pline, zdržijo pa tudi več regeneracijskih ciklov.

Tip parnega filtra in stopnjo filtracije filtra izbreremo glede na kvalitete pare, ki je potrebna za specifično uporabo. Da bi preprečili hitro zamašitev filtra pare, je pomembno upoštevati tudi obremenitev z delci v ceveh. Zato je včasih potrebno pred parne filtre vgraditi tudi predfiltre in fine filtre.

Filter kapsule

Donaldson filter kapsule so enosmerni filtri, pripravljeni za takojšno uporabo na kritičnih odjemnih točkah. Lahko se uporabljajo za filtracijo tekočin in plinov in so na voljo v različnih izvedbah.

filtrske kapsule

Dodatna oprema

Donaldson ponuja široko paleto storitev za različno vrsto filtrirnih elementov in njihovo vgradnjo. Ponujamo vam različne testne naprave, s katerimi lahko redno testirate globinske ali membranske filtre:

Membra-check za membranske filtre

membra check membranski filtri

Membra-check se uporablja za merjenje integritete membranskih filtrov. Poleg tega se lahko merijo neznane količine ali pa se lahko uporablja kot kalibracijski merilni instrument za preverjanje tlaka pretvornikov.

Filter Test Center (FTC) za globinske filtre

filter test center FTC

Integriteto globinskih filtrirnih elementov se preverja na področju kritične velikosti delcev s pomočjo testnega aerosola s pomočjo FTC .

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas