Odsesovanje

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

odsesovanje dima

Odsesovanje prahu, dima in oljne megle

V našem podjetju se dobro zavedamo pomena čistega delovnega okolje, zato posebno pozornost posvečamo odpraševalnim napravam, ki se uporabljajo za odsesovanje in filtriranje nečistoč, ki nastajajo pri proizvodnih procesih.

Poleg odsesovanja prahu in dima imamo v programu tudi naprave za filtracijo emulzijskih in oljnih megel.

odsesovalne naprave

Smo zastopniki za odpraševalnike proizvajalcev TEKA in Donaldson Torit DCE, ki veljata za vodilna razvijalca in proizvajalca filtrirnih naprav tudi za najzahtevnejše aplikacije v protieksplozijskih različicah. Z našo pomočjo vaše odsesovanje prahu ne bo več problem!

Odpraševanje

Oljna in emulzijska megla

Teka proizvodi

Donaldson Torit dce

odpraševanje

Za izločanje oz. odsesovanje prahu, ki nastaja v proizvodnji pri različnih delovnih procesih, se uporabljajo filtrirne oz. odpraševalne naprave za suhi prah. Te so največkrat v patronski izvedbi in se čistijo avtomatsko s stisnjenim zrakom preko nastavljivega krmilja.

sesanje oljne megle

Odsesovanje oljne megle. Oljna megla so v zraku lebdeče oljne kapljice v velikosti 0.01 – 100 µm, pri čemer delci večji od 1 µm nastanejo mehanično, delci manjši od 1 µm pa termično. Oljna megla ima fizično značilnost tekočine, kapljice se zaradi gravitacije usedajo na tla.

TEKA odpraševanje

Smo zastopniki za prodajo filtrirnih naprav TEKA. TEKA filtrirne naprave s patronskimi filtrirnimi elementi so namenjene predvsem odsesovanju dima pri varjenju, dima pri mizah za termični razrez ter prahu pri brušenju.

filtrirna naprava donaldson torit za odpraševanje

Donaldson Torit je izumitelj filtrirne naprave z vertikalno izvedbo patron in ponuja zelo kompleksen izbor najbolj dovršenih filtrirnih naprav za filtracijo prahu in oljne megle.

Zakaj je industrijsko odpraševanje potrebno?

  • recikliranje dragocenih surovin in tudi gotovih, prašnih proizvodov (npr. cementa, gotove malte, lepila za ploščice ipd.)
  • recikliranje takšnih odpadkov, ki se v drugih proizvodnjah ponovno uporabijo kot dragocene surovine
  • razbremenitev okolja zaradi čiščenja zraka pri proizvodnji v industriji (npr. livarstvo, farmacija)
  • filtracija pomaga ohranjati zdravje zaposlenih in povečuje produktivnost
  • varovanje virov in zmanjšanje obremenjevanja okolja

Prednosti filtracije:

  • izboljševanje delovnih pogojev in ohranjanje zdravja zaposlenih
  • zmanjšanje vzdrževalnih in obratovalnih stroškov zaradi zmanjšanja okvar delovno-obdelovalnih naprav
  • povečuje produktivnost zaposlenih
  • prihranek pri energijskih stroških, saj se prefiltriran zrak lahko vrača nazaj v delovni prostor

V katerih panogah se uporabljajo filtrirno odsesovalne naprave?

Veseli bomo, če vam bomo lahko pomagali rešiti težave na področju filtracije prahu, dima ali oljne megle. Dolgoletne izkušnje in znanje nam omogočajo rešiti še tako zapleten problem, zato ne odlašajte in nas pokličite!

Vsaki stranki in proizvodnemu procesu se posvetimo individualno in vam najbolj optimalno svetujemo, kako s filtracijo zagotoviti najboljše delovne pogoje. Ponosni smo, da so med našimi zadovoljnimi kupci Krka d.d., Lek d.d., Acroni d.o.o., Metal Ravne d.o.o., Arcont d.d., Unior d.d., TAB d.d., Nieros Metal d.o.o., Akrapovič d.d., Noži Ravne d.o.o.., Cimos Titan d.o.o., Imgrad d.d. in še mnoga druga uspešna podjetja.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas