POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Dvostopenjski zračni filter se uporablja pri lažjih do srednje težkih razmerah prašnosti, pri čemer uporaba predfiltra ni potrebna. Zrak, ki gre skozi dvostopenjsko filtracijo je »predfiltriran«, preden doseže glavni filtrirni element. Predodvajanje se izvaja z rotiranjem zraka v ohišju filtra. Rotiranje zraka omogoča samodejno centrifugalno izločanje delcev (75 – 98 % delcev) še preden dosežejo glavni filter.

Zrak se prisili v stanje hitrega krožnega gibanja, večje prašne delce potiska centrifugalna sila navzven. Ko nastopi mirovanje motorja, pade prah preko izstopne šobe za prah iz ohišja. Pri starejših konstrukcijah krmili gibanje zraka t. i. ciklonski obroč na filtru, pri novih konstrukcijah pa to nalogo opravlja izvedba filtrskega ohišja.

Donaldson je razvil t. i. Twistlock zračni filter, ki je v celoti izdelan iz umetnih mas brez kovinskih delov in je eden najboljših dvostopenjskih zračnih filtrov na svetovnem trgu.

Uporaba dvostopenjskih zračnih filtrov:

  • tovornjaki na gradbiščih
  • viličarji
  • kmetijska mehanizacija
  • gradbena in rudarska mehanizacija

Za visoko koncentracijo prahu so potrebni zračni filtri za velike obremenitve, ki vključujejo:

– dvostopenjsko ohišje za čiščenje zraka (ki vključuje predčiščenje),

– glavni filtrski element,

– varnostni filtrski element.

Varnostni filter pogosto napačno imenujemo ‘sekundarni filter’, ker se nahaja za glavnim filtrom. Vendar pa varnostni filter ne odstrani finih delcev učinkoviteje kot glavni filter. Tam je le, če se okvari glavni filter in da prepreči vstop prahu ob menjavi glavnega filtra.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas