POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

filtri za zrak

Naprave, stroje in motorje je potrebno vzdrževati preventivno, torej jih redno pregledovati, kontrolirati in servisirati. Kot prvi filter, ki ga je potrebno zamenjati, je filter za zrak.

Kakovosten filter zraka vam bo zagotovil brezhibno delovanje stroja, prav tako pa vam bo za vgradnjo našega filtra hvaležno okolje. Na zalogi imamo številne standardne filtre zraka, sicer pa vam lahko izdelamo še tako zahteven filter za zrak po naročilu. Na osnovi podanih dimenzij, skice ali kataloške oznake vam izdelamo PRIMA filter za zrak, ki bo zgrajen iz najprimernejših materialov, in bo maksimalno služil svoji funkciji.

Poleg filtrov zraka za motorna vozila nudimo tudi filtre zraka za kompresorje, namenske industrijske zračne filtre zraka ter filtre zraka za odsesovalno-filtrirne naprave. Zavedamo se kompleksnosti tehnologije odpraševanja in še posebno skrb namenjamo razvoju tovrstnih patron.

Filtri zraka za industrijsko odpraševanje so različnih oblik, ki se spreminjajo glede na pretok, način vgradnje in namen uporabe. V primerjavi s filtrirnimi vrečami imajo bistveno večjo filtrirno površino. Prav tako se med seboj razlikujejo vgrajeni filtrirni materiali in površina, ki mora zadoščati določenemu pretoku glede na namen uporabe. Filtrirni mediji se na tem področju večinoma uporabljajo in vgrajujejo iz poliestrskih vlaken različnih gostot in kvalitet, lahko so oljeodbojni, vodoodbojni, antistatični, negorljivi, prevlečenI s teflonom (PTFE). Na vgrajeno kvaliteto vplivajo različni standardi in zahteve po količini izpusta emisij v prostor ali v ozračje. Kvaliteta filtra se določi glede na namene odsesovanega medija.

V odsesovalnih sistemih je navadno vgrajenih več filtrskih vložkov, saj mora biti kljub izpihovanju ali otresanju vedno na razpolago dovolj pretoka za nemoteno delovanje same naprave. Sistemi za odpraševanje morajo za brezhibno delovanje imeti urejen sistem za čiščenje, izpihovanje ali otresanje filtrskih vložkov. Načinu čiščenja se prilagodi tudi vgradnja in konstrukcija filtrskega vložka.

Podjetje Prima Filtertehnika ima dolgoletne izkušnje na področju industrijskega odpraševanja in odpraševalnih sistemov, zato vam nudimo celoten izbor filtrskih vložkov za odpraševanje glede na izvedbo, kvaliteto in stopnjo filtracije. Prav tako vam nudimo tehnično pomoč, svetovanje in ponudbo filtrskih vreč vseh dimenzij za suho in mokro filtracijo.

V našem programu imamo:

 • Gubani filter vložki – stopnje filtracije od M5 – H14, do višine 2.000 mm, s številnimi različnimi načini vpetja.
 • Panelne filtre za odpraševanje – Zasnovani so tako, da že v začetku obratovalne dobe zagotavljajo visoko učinkovitost filtracije. S svojo kompaktnostjo kupcu omogočajo boljše obratovalne pogoje, na katere se lahko zanesejo. Izdelamo lahko filtre različnih dimenzij, upoštevamo želje strank in izdelek prilagodimo zahtevam aplikacije.
 • Kasetne filtre
 • Filter elemente za oljno in emulzijsko meglo za odvajanje oljne megle, ki nastaja na obdelovanih centrih.

panelni zračni filter

Smo zastopniki za podjetje Donaldson Torit in Teka, zato pri nas lahko dobite tudi original Donaldson Torit in Teka filtrirne patrone.

odsesovalne naprave


Ultraweb medij

ultra web filtri

 • Nosilni medij poveča togost, daljšo trajnost in zelo dobro čiščenje patron
 • Odlično sproščanje delcev ob čiščenju zaradi površinske filtracije
 • Zaradi nižjega padca tlaka prihranimo energijo
 • Daljša življenjska doba filtra zmanjšuje stroške zamenjave in vzdrževanja
 • Lahek in enostaven za namestitev
 • Učinkovitost filtra po MERV* 15 ocenjena po ASHRAE 52.2-2012

Filtrirni material Ultraweb je plod razvoja podjetja Donaldson. Izdelan je s postopkom elektro-spinning, ki s pomočjo električne sile proizvaja zelo fino, neprekinjeno, elastično vlakno s premerom 0,2 – 0,3 mikronov, ki tvori tkanino, podobno mreži. Ta mrežna tkanina ”web” iz nanovlaken, v kateri so zelo fini medmrežni prostorčki, je nato naslojena na nosilni celulozni medij, ki zagotavlja:

• Bolj robusten medij, ki zaustavi celo submikronski prah že na površini

• Boljše pulzno čiščenje in nižji padec tlaka

• Čistejši zrak, daljša življenjska doba filtrskih patron in večji prihranek pri stroških

Več informacij o lastnostih in prednosti ultraweb materiala najdete tukaj.


Tehnologija Powercore

Odpraševalniki Torit PowerCore z vgrajenimi PowerCore filtrirnimi kasetami spreminjajo način izločanja prahu in so patentirani s strani podjetja Donaldson.

TORIT POWERCORE FILTRSKI VLOŽKI:

 • En Torit PowerCore filter zraka nadomesti več patron ali vrečastih filtrov
 • Hitro in enostavno zamenjan PowerCore filter zraka
 • Zmanjšan obseg vzdrževanja
 • Visoka učinkovitost filtracije za zmanjšanje emisij
 • Zmanjšanje stroškov prevoza in vgradnje
 • Izjemna inovacija in preverjena tehnologija

powercore filtri

Več informacij o PowerCore tehnologiji najdete tukaj.


Vrečasti filtri

Ponujamo vam vse vrste vrečastih filtrov, vključno z Donaldson Dura-Life vrečami.

DONALDSON TORIT VREČASTI FILTRI PONUJAJO:

vrečasti filtri

 • Dura-Life “Twice the Life” filter medij
 • Obsežna izbira, ki se prilega kateremu koli odpraševalniku prahu
 • Visoka učinkovitost v primerjavi s konkurenco

 

Več informacij najdete na tej povezavi.


Panelni filtri

Panelni filtri, ki vam jih ponujamo, so izdelani iz lahkega, a robustnega aluminija, vsebujejo vrhunski filtrski medij in imajo vgrajene ročaje za lažje vzdrževanje .

HEPA in 95 % panelni filtri zraka bistveno izboljšajo kakovost zraka, vendar so vsi zasnovan tako, da izpolnjujejo več različnih zahtev pri uporabi.

HEPA PANELNI FILTRI95 % DOP PANELNI FILTRI
Večja učinkovitost filtracije : 99,97 % pri 0,3 mikronih (prepusti 3 delce, velikosti 0,3 mikrona, pri celotni količini delcev 10.000 delcev)Učinkovitost filtracije : 95 % pri 0,3 mikronih (prepusti 500 delcev, velikosti 0,3 mikrona, pri celotni količini delcev 10.000 delcev)
Hitrost zraka na izhodu filtra je podobna hitrosti zraka pri dihanjuHitrost zraka na izhodu filtra ni podobna hitrosti zraka pri dihanju
Za aplikacije z lažjimi obremenitvamiZa aplikacije s težjimi obremenitvami
Vidne emisije so nesprejemljiveFiltracija prilagojena potrebam kupca

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas