POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

zepni-filtri_main

Žepasti filtri služijo fini filtraciji v prezračevalnih sistemih v zdravstvenih domovih, nakupovalnih centrih, javnih ustanovah, industrijskih obratih, pojavljajo pa se tudi v  zahtevnejših prezračevalnih sistemih bolnišnic in v nekaterih visokotehnoloških proizvodnjah.

Okvir je lahko izdelan iz pocinkane pločevine, nerjaveče pločevine ali umetnih mas. Žepasti filter je lahko narejen iz steklenih mikrovlaken ali sintetičnih poliestrskih materialov. Za osnovno prezračevanje in klimatizacijo se uporablja stopnja filtriranja G3 ali G4, za zahtevnejše pogoje pa v stopnjah M5 – F9. Glede na zahtevano stopnjo filtracije in pretok se določi dimenzijo filtra in s tem število žepov.

Izvedbe žepastih filtrov

zepasti filter
zepasti filter
  • Klasični žepasti filtri so narejeni iz poliesterskih materialov in se uporabljajo pri klasičnih prezračevalnih sistemih. Okvirji so izdelani iz pločevine ali umetnih mas.
  • Žepasti filtri z večslojnim filtrirnim materialom omogočajo daljšo življenjsko dobo in zmanjšujejo energijske stroške. Okvirji so izdelani iz pločevine ali umetnih mas.
  • Nadomestki žepastih filtrov so izdelani po postopku minipleat s povečanjem filtrirne površine za še daljšo življenjsko dobo in zmanjšanje energijskih stroškov. Okvirji so izdelani iz umetnih mas.

Ponudimo vam lahko žepaste filtre standardnih in nestandardnih dimenzij.


Shematski prikaz učinkovisti glede na različne filtrirne razrede

Razred EN779* Povprečna efektivnost v %Zadrževanje delcevNamen uporabe
M540-60 %Spore, cvetni prah, cementni prah, bakterije, mikrobiFini filter za majhne delce, za zaprte prezračevalne sisteme industrijskih obratov in nakupovalnih centrov.
M660-80 %Spore, cvetni prah, cementni prah, bakterije, mikrobiPredfiltracija krožnih prezračevalnih sistemov, filtracija manj zahtevnih sistemov.
F780-90 %Spore, cvetni prah, cementni prah, bakterije, mikrobiPredfiltracija za krožne, centralne prezračevalne sisteme, končna filtracija za običajne sisteme, kot so računalniške sobe, gledališča, kino dvorane, avtomobilska industrija, itd.
F890-95 %Oljna megla, anglomerirane saje, tobačni dim, oksidi kovin, itd.Fina filtracija za fine in mikro delce, končna filtracija za zahtevnejše prezračevalne sisteme bolnišnic, mikro elektronike, itd.
F9>95 %Oljna megla, anglomerirane saje, tobačni dim, oksidi kovin, itd.Fina filtracija za fine in mikro delce, končna filtracija za zahtevnejše prezračevalne sisteme bolnišnic, mikro elektronike, itd.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas