POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Žična erozija (WEDM) je tehnologija obdelave kovin, kjer žica, debeline od 0.1 do 0.3 mm, navadno iz medenine, potopljena v dielektriku, erodira trde, toplotno obdelane obdelovance. Žica potuje med dvema vodiloma, med njima pa je vstavljen obdelovanec. Žična erozija se uporablja za obdelavo materialov visoke trdote, kjer klasični postopki niso primerni, ter pri obdelavi zahtevnih kontur, kjer je zahtevana visoka natančnost in tolerance obdelave.

Potopna erozija (EDM) je tehnologija obdelave kovin, kjer elektroda v obdelovanec erodira svojo obliko. Obdelovanec je potopljen v dielektriku, za izdelavo elektrod pa uporabimo bakrove zlitine ali grafit.

Filtrirni elementi za erozijske stroje so večinoma standardnih oblik in kvalitet filtriranja. Dielektriki morajo biti očiščeni vseh nečistoč, ki se pojavijo med procesom žične in potopne erozije. Za dobro delovanje erozijskega procesa je zelo pomembna tudi sama kvaliteta ionizacijske smole in čistost vode v sistemu. Večji čistilci erozimatov imajo v notranjosti dve filtrirni membrani, sama membrana pa se izdeluje tudi v obliki lamel, naloženih po celotni višini filtra.

Naši filtri za erozijo vam omogočajo kakovostno čiščenje dielektrikov in posledično natančno obdelavo na elektroerozijskih strojih.

V programu imamo:

  • filtre za potopno erozijo (EDM)
  • filtre za žično erozijo (WEDM)
  • na zalogi imamo številne standardne filtre za erozimate

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas