POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Filtrirne naprave Filtercube 2N, 2H, 4N in 4H

odsesovalna naprava za prah

Gre za centralne filtrirne naprave, s katerimi dosežemo več kot 99 % stopnjo odvajanja prahu oz. dima. Čiščenje filter patron je regulirano preko integriranega krmilnika z mikroprocesorjem. Krmilnik je opremljen s prikazovalnikom, čiščenje filter patron pa se izvrši s pomočjo t. i. Power sprüh sistema.

Naprava je opremljena tudi z vgrajenim krmiljem za ventilator in veliko posodo za prah. Vsa območja ohišja so enostavno dostopna preko vrat. Filtrirne naprave tipa Filtercube 2N in 2H so standardno opremljene s sesalno odprtino ter z dvema filtrirnima vložkoma z veliko filtrirno površino.

Filter naprava tipa Filtercube 2N je opremljena s filter patronama dolžine 600 mm, tip Filtercube 2H pa s filter patronama dolžine 1200 mm.

Prednosti t. i. Power sprüh sistema:

 • za čiščenje zadošča komprimiran zrak s 4 bari tlaka
 • nižji stroški in daljša življenjska doba filter patron
 • optimalna razporeditev zraka v filter patroni s pomočjo konusnega telesa, ki je nameščeno v filter patroni
 • izkoriščanje venturi efekta
 • zmanjšana poraba komprimiranega zraka, ker konusno telo zmanjša volumen v filter patroni
 • visoka obratovalna varnost zaradi enostavne strukture
 • podaljšana življenjska doba filter patron in povišanje stopnje odvajanja s pomočjo standardnega nanosa „Precoat” prahu.

Uporaba Filtercube filtrirnih naprav:

 • kot centralna sesalna enota za več ročnih varilnih postaj
 • kot sesalna enota za varilne robote
 • kot sesalna enota za rezalne mize ali brusilne klopi
 • kot sesalna enota za odsesovanje prostora (Push-Pull sistem)
 • kot sesalna enota kombinirana z odsesovalnimi mizami
 • kot mobilna filtrirna enota za ladjedelnice (posebna izvedba)
 • kot sesalna enota za brušenje neeksplozivnih materialov

Airtech

Gre za filtrirne naprave s patronskimi filtrirnimi elementi, ki so namenjene za odsesovanje dima v celotnem delovnem prostoru oz. delovni hali.

Za odsesovanje niso potrebni dodatni odsesovalni cevovodi, kar pomeni lažjo, enostavnejšo in cenejšo izvedbo tako odsesovanja kot montaže ter enostavnejše morebitno prestavljanje filtrirne naprave.

Vse filtrirne naprave so opremljene s stikalno in krmilno omarico, čiščenje filtrirnih elementov je izvedeno avtomatsko z izpihovanjem s komprimiranim zrakom.

Zajem dima oz. prahu je pri odprtinah na obeh straneh na spodnji strani filter naprave, povratek prefiltriranega (čistega) zraka nazaj v prostor pa se vrši skozi odprtine na zgornji strani naprave.

odsesovalna naprava za dim

Filtrirne naprave ZPF

odsesovalna filtrirna naprava

Te naprave so primerne za različne vrste ekstrakcijskih nalog istočasno na različnih delovnih mestih. Posebej ustrezne so tam, kjer so velike količine zraka.

Samočistilni odpraševalni filter čisti onesnažen zrak, ki se ga dovaja v filter skozi aplikaciji primerno izvedene cevne sisteme. Pregradna plošča z veliko površino, ki je izdelana iz bakra, služi kot predodvajalec ter hkrati razprši delce po celotni filtrirni površini.

Vse filtrirne naprave so opremljene s filtrskimi vložki, ki so montirani v visečem položaju in  spadajo po stopnji filtracije v kategorijo BGIA M (učinkovitost odvajanja ≥ 99%). Dostop do filtrskih vložkov je s strani filtra. Težji delci padejo v posodo za zbiranje prahu še preden dosežejo filtrirne vložke. Filtrirni vložki so že tovarniško prevlečeni s posebnim medijem, kar podaljšuje njihovo življenjsko dobo v primerjavi s standardnimi filtrskimi vložki. Prednosti tega samočistilnega odpraševalnega sistema so optimalno delovanje odpraševanja (visoka življenjska doba filtrskih vložkov, visoka učinkovitost odvajanja), prijaznost do uporabnika in nizki stroški vzdrževanja.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas