POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

Legionela

Zakaj je zaščita pred legionelo v vodovodnih sistemih tako pomembna?

Iz vodnih zbirališč je v mesta napeljana kontrolirana in higienično čista hladna voda, ki med transportom teče skozi cevi z velikim premerom. Ta situacija pa se dramatično spremeni na točki vstopa v stavbo. Znotraj stavb voda stagnira in temperatura se poveča. Teče skozi kompleksen sistem interne distribucije ozkih cevi, ki imajo lahko korodirane notranje površine in »slepe konce«. To okolje zagotovi optimalne pogoje za nastanek biofilma, iz katerega se bakterije in drugi mikroorganizmi sproščajo v vodo.

Vodovodni sistemi so pogosto vir okužbe in težave nastanejo, ko se okužijo imunsko oslabljeni bolniki. Glavni vzroki za rast bakterij v vodovodnih sistemih v zgradbah so stagnacija vode, neprimerne temperature vode in slepe ulice na vodovodnih sistemih. Vse to povzroča oblikovanje trdovratnega biofilma, iz katerega se sproščajo bakterije, ki v vodnem toku dosežejo uporabnike ob odprtju pip ali prhe.

Ena najpogostejših povzročiteljic vodno prenosljivih bolezni je legionela. Zato je pomembno, da razumemo, kako se zaščitimo pred njo.

Kako se legionela razmnožuje v vodovodnih sistemih?

Vdihavanje in aspiracija predstavljajo prenosno pot za Legionello Pseudomonas. Medicinsko osebje skozi dnevno rutino uporablja vodo iz pipe za osebno higieno pacientov. Pacienti na oddelkih intenzive nege pogosto uporabljajo katetre, drenaže in cevi za sapnik, ki pa predstavljajo potencialne vhode za bakterije. Kapljice kontaminirane vode ali kontaminirane roke medicinskega osebja lahko nehote pridejo v kontakt s temi vstopnimi točkami.

Simptomi legioneloze se lahko kažejo kot huda pljučnica, zvišana telesna temperatura, kašelj, bolečine v prsih, utrujenost in mišične bolečine. Za nekatere ljudi, zlasti tiste z oslabljenim imunskim sistemom, je lahko okužba s legionelo nevarna in lahko privede do smrtnega izida.

Da bi se zaščitili pred legionelo, je ključnega pomena izvajati ustrezne preventivne ukrepe. Redno vzdrževanje in čiščenje vodnih sistemov ter sistematično spremljanje kakovosti vode so bistvenega pomena. V skladu z zakonodajo in smernicami je priporočljivo izvajati redne teste na prisotnost legionel v vodi ter izvajati ustrezne postopke za dezinfekcijo in sterilizacijo sistemov.

Bakterija legionella

Katere rešitve učinkovito ščitijo pred legionelo v vodovodnih sistemih?

V Prima Filtertehniki se zavedamo pomena zaščite pred legionelo v vodovodnih sistemih. Zato smo za vas pripravili široko paleto izdelkov proizvajalca T-safe, s katerimi dosežemo nadzor vodovodnega sistema in filtracijo od točke vstopa v stavbo do uporabe na pipah, tuših in drugih virih vode. Ta način filtracije vode zagotavlja najvišjo učinkovitost filtracije za delce in vodne patogene v vodovodnem omrežju.

T safe

Medicinski tuš filter T-safe (31 ali 92 dni)

Legionela filter tuš

Medicinski tuš filter T-safe je vrhunski filter, ki zagotavlja visoko učinkovitost pri odstranjevanju legionele in drugih mikroorganizmov iz vode, ki se uporablja med tuširanjem. Z inovativno tehnologijo filtracije omogoča čisto in varno vodo za vsakodnevno uporabo. Filter ima dolgo življenjsko dobo in preprosto namestitev, kar omogoča enostavno integracijo v obstoječi vodovodni sistem.

Zasnovan je posebej za uporabo v zdravstvenih ustanovah in vključuje številne funkcije, vključno z napredno sterilizacijsko membrano, protimikrobnim dodatkom in tehnologijo stalnega pretoka, ki zagotavlja zaščito pacientov, ne da bi pri tem ogrozila uporabnost v smislu učinkovitosti pretoka in funkcionalnosti.

Namestitev je hitra in preprosta brez orodja ali adapterjev. Medicinski filter za prho ima standardni ½-palčni moški navojni priključek BSP in ga lahko namestite na obstoječo cev za prho ali pa ga povežete s protimikrobno cevjo T-safe.

Lastnosti filtra: 

 • 0,2 µm membranski filter za sterilizacijo
 • Visoko zmogljiv filter v dveh izvedbah, z do 31 ali 92-dnevnim življenjskim ciklom
 • Tehnologija konstantnega pretoka zagotavlja optimalno zmogljivost pretoka v celotnem življenjskem ciklu

 

 • Protimikrobna zaščita z dodatki zmanjšuje tveganje retrogradne kontaminacije
 • Vgrajeni povratni ventil preprečuje kontaminacijo pri povratnem toku
 • Sledljivost s sistemom GS1 Datamatrix, ki omogoča elektronsko sledenje filtrom

 

Kako deluje?

Filter za tuš je bil neodvisno testiran in certificiran kot sterilizacijski membranski filter v skladu z ASTM F838. Filtri T-safe zagotavljajo takojšnjo učinkovito zaščito pred patogeni, ki se prenašajo z vodo:

 • Legionella pneumophila
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Netuberkulozne mikobakterije (NTM)
 • Stenotrophomonas maltophilia
 • Escherichia coli (E. coli) in druge koliformne bakterije

Legionela_filter2

 

Vključuje tehnologijo protimikrobnih dodatkov, ki zmanjšuje tveganje za površinsko rast bakterij na kapsuli filtra zaradi retrogradne kontaminacije. Protimikrobni dodatek, dodan osnovnim plastičnim materialom med proizvodnjo, zagotavlja trajno zaščito v celotnem življenjskem ciklu izdelka.

 • Dokazano zmanjšuje rast površinskih bakterij, vključno s Pseudomonas aeruginosa, za >99,9 %.
 • Neodvisno preizkušen v skladu s standardom ISO 22196
 • Zagotavlja trajno zaščito v celotnem življenjskem ciklu
 • Izboljšan nadzor nad okužbami.

Pretok

Filter je izdelan z vrsto inteligentno zasnovanih funkcij, ki zagotavljajo optimalen pretok za učinkovito prhanje in umivanje. Kombinacija napredne membrane visoke zmogljivosti in tehnologije stalnega pretoka zagotavlja, da filtri T-safe dosledno presegajo konkurenco.

 • Membrana z visoko zmogljivostjo zagotavlja dolgo življenjsko dobo
 • Hidrofilne lastnosti preprečujejo nastanek zračne zapore, če je med kopanjem z asistenco (ko pri umivanju pomaga medicinsko osebje) ročka obrnjena
 • Tehnologija konstantnega pretoka uravnava prepustnost in zagotavlja enakomerno zmogljivost pretoka v celotnem življenjskem ciklu

Medicinski filter za pipo T-safe (stranska montaža, 31 ali 92 dni)

Legionela

Medicinski filter za pipe T-safe je posebej zasnovan za učinkovito odstranjevanje legionele in drugih mikroorganizmov iz vode. Filter se enostavno namesti na pipo in zagotavlja varno in čisto pitno vodo. Z vgrajenim indikatorjem je enostavno slediti potrebi po zamenjavi filtra, kar zagotavlja nemoteno delovanje in stalno zaščito pred legionelo.

Zasnovan je posebej za uporabo v zdravstvenih ustanovah z visokim tveganjem in vključuje številne funkcije, vključno z napredno sterilizacijsko membrano, protimikrobnim dodatkom in tehnologijo stalnega pretoka, ki zagotavlja zaščito bolnikov, ne da bi ogrozila uporabnost v smislu učinkovitosti pretoka in funkcionalnosti. Edinstven mehanizem za stransko namestitev zagotavlja optimiziran prostor za dejavnost in zmanjšano tveganje retrogradne kontaminacije ter združljivost s senzorskimi pipami in plitvimi umivalniki.

Lastnosti filtra:

 • 0,2 µm membranski filter za sterilizacijo
 • Visoko zmogljiv filter v dveh izvedbah, z do 31 ali 92-dnevnim življenjskim ciklom
 • Optimiziran prostor za dejavnosti, ohranja zračno režo in zmanjšuje zadnjo steno
 • Izhod za laminarni tok zmanjšuje brizganje
 • Tehnologija konstantnega pretoka zagotavlja optimalno zmogljivost pretoka v celotnem življenjskem ciklu

 

 

 • Protimikrobna zaščita z dodatki zmanjšuje tveganje retrogradne kontaminacije
 • Vgrajeni povratni ventil preprečuje kontaminacijo pri povratnem toku
 • Sledljivost z GS1 Datamatrix, ki omogoča elektronsko sledenje filtrom

 

Kako deluje?

Filter za pipo T-safe 31 dni je bil neodvisno testiran in certificiran kot membranski filter za sterilizacijo v skladu z ASTM F838-15a. Filtri T-safe zagotavljajo takojšnjo učinkovito oviro za sproščanje oportunističnih vodnih patogenov:

 • Legionella pneumophila
 • Pseudomonas aeruginosa
 • Netuberkulozne mikobakterije (NTM)
 • Stenotrophomonas maltophilia
 • Escherichia coli (E. coli) in druge koliformne bakterije

 

Legionela filter pipa

Edinstvena zasnova stranske montaže medicinskega filtra za pipe T-safe odpravlja težave z združljivostjo s pipami, ki so povezane z običajnimi filtri. T-safe s stransko montažo in mehanizmom vrtljive glave optimizira uporabni prostor za umivanje rok, hkrati pa pomaga ohranjati zračno režo, ki preprečuje povratno kontaminacijo in zmanjšuje tveganje retrogradne kontaminacije.

 • Združljiv s široko paleto pip, vključno s senzorskimi pipami
 • Optimiziran prostor za dejavnosti omogoča učinkovito umivanje rok
 • Zasnova ohranja zračno režo in zmanjšuje tveganje povratne kontaminacije
 • Vrtljiva glava usmerja tok vode stran od odtočne točke
 • Idealno za plitve umivalnike.

Tudi ta filter vključuje tehnologijo protimikrobnih dodatkov, ki zmanjšuje tveganje za površinsko rast bakterij na filtrirni kapsuli zaradi retrogradne kontaminacije. Protimikrobni dodatek, dodan osnovnim plastičnim materialom med proizvodnjo, zagotavlja trajno zaščito v celotnem življenjskem ciklu izdelka.

 • Dokazano zmanjšuje rast površinskih bakterij, vključno s Pseudomonas aeruginosa, za >99,9 %.
 • Neodvisno preizkušen v skladu s standardom ISO 22196
 • Zagotavlja trajno zaščito v celotnem življenjskem ciklu
 • Izboljšan nadzor nad okužbami

legionela pipa

Zakaj izbrati T-safe izdelke za zaščito pred legionelo?

Pri izbiri izdelkov za zaščito pred legionelo je pomembno upoštevati njihovo učinkovitost, kakovost in enostavnost uporabe. Naša ponudba medicinskih filtrov T-safe izpolnjuje vse te kriterije in še več. Izdelki so izdelani iz visokokakovostnih materialov, ki zagotavljajo trajnostno uporabo in dolgo življenjsko dobo. Poleg tega so enostavni za namestitev, vzdrževanje in zamenjavo, kar omogoča nemoteno delovanje vašega vodovodnega sistema. Naši filtri so temeljito preizkušeni in certificirani, kar zagotavlja njihovo zanesljivost in učinkovitost pri odstranjevanju legionel in drugih mikroorganizmov iz vode.

Ne tvegajte zdravja in dobrobiti sebe in svojih pacientov. Zaščitite sebe in druge pred legionelo. Stopite v stik z nami že danes in se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali razviti prilagojeno strategijo za preprečevanje in obvladovanje legioneloze v vašem okolju.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas