POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov

filtri za vodo

Zakaj filtri za vodo?

Kvalitetna čista voda je vse pomembnejša tako v gospodinjstvu kot v industriji. Ker so problemi s pripravo tehnološke vode zelo različni, se filtriranja vode pri vsaki stranki lotimo individualno z različnimi filtri za vodo. Nudimo vam industrijske filtre za vodo in vodne filtre za mehansko industrijsko filtracijo vode, mehčanje vode oz. nevtralizacijo vodnega kamna, UV dezinfekcijo vode, ultrafiltracijo, filtre za deževnico.

Pri filtraciji vseh vrst tekočin je potrebno najprej ugotoviti, kaj želimo s filtri za vodo doseči oziroma moramo vedeti, kaj želimo iz tekočine odstraniti. Največkrat je za to potrebna kemijska analiza same tekočine, s čimer se ugotovi, ali gre za težave z bakterijami, majhnimi delci, paraziti ali čim drugim v tekočini. Tovrstni laboratorijski rezultati so nasploh v veliko pomoč pri definiranju vrste oziroma stopnje filtracije in določanju potrebnega optimalnega filtra za vodo.

filtri za pitno vodo
filtracija vode
vodni filtri
filtriranje vode
industrijski filter za vodo
vodni filter

Za zagotavljanje pitne vode se lahko uporablja več vrst filtracije. Nudimo ohišja za filtre za vodo in filtrirne vložke tako za hišno uporabo kot za industrijski namen, mehanski filter za vodo,… Materiali samih filter vložkov so lahko različni (polipropilen, bombaž, poliester, itd.), prav tako so različne prepustnosti (od 1 – 400 mikronov). Groba filtracija vode se prične pri nerjaveči ali poliestrski mrežici za odstranjevanje grobih delcev velikosti človekovega lasu. Uporabljamo lahko mehanski filter za vodo. Filtracija se nadaljuje z raznimi vložki, ki so bodisi gubani s papirjem ali naviti z nitjo vse do 0,1 mm. Za bistrenje vode pa se predfiltracija prične izvajati že pri 3 mm in se nadaljuje s fino filtracijo do 0,1 mm in manj. V sisteme se vgrajuje tudi oglje v sintrani obliki ali v obliki granulata. Filtri za vodo so lahko namenjeni odstranjevanju delcev ali odstranjevanju vonja. Za odstranjevanje bakterij pa se uporabljajo svečasti vodni filtri v ohišjih iz nerjavečega jekla ali umetnih mas, UV filtracija in ultrafiltracija do 0,2 mikrona. Nudimo tudi filter za deževnico in filter za deževnico pred zbiralnikom.

Filter za vodo rešuje tudi probleme s trdo vodo, odstranjuje železo, klor, bakterije in parazite iz same tekočine. Vrsta filtracije vode je odvisna od kvalitete samega medija. Pomagamo vam pri dimenzioniranju filtrov, s čimer moramo doseči, da bo vodni filter odstranjeval nezaželene ali prepuščal zaželene snovi.

Da bi ugodili potrebam trga, smo v našem podjetju za vas pripravili širok izbor čistilcev za hišni ali industrijski sistem. Vzporedno s filtri vam nudimo tudi ohišja filtrov različnih dimenzij in priključkov. Med naštetimi filtri ponujamo tudi mehčalce ali nevtralizatorje, ki preprečujejo apnenčaste usedline v ceveh ali napravah, kot so izmenjevalci toplote, hladilni stolpi, radiatorji, bojlerji itd. Preprečujejo tudi nastajanje in korozijo kovinskih sten (železo, baker).

Za odstranjevanje nečistoč iz vode in mehčanje vode vam v našem podjetju nudimo:

 • Filtrirne sisteme za vodno filtracijo
 • Ohišja vodnih filtrov
 • Pralne vodne filtre
 • Navite vodne filtre
 • Filtre za vodo iz nerjavnih materialov
 • Filtrirne vreče /gafi
 • Nadomestki gafov – INOX filtrirne košare
 • Samočistilne filtre
 • Mehanske filtre za vodo
 • Vodne filtre z aktivnim ogljem
 • Aktivno oglje
 • Mehčalne filtre in komplete s polifosfati
 • Mehčalne naprave
 • Magnetne nevtralizatorje
 • UV dezinfekcijo
 • Industrijske filtre za deževnico
 • Filtrirne vložke po naročilu

Reverzna osmoza

Prav tako vam nudimo:

 • Celotno ponudbo filtrov za reverzno osmozo
 • Predfiltracijo, ki je potrebna pred reverzno osmozo; in sicer fini filtri do 1 mikron (največkrat je vgrajen 5 mikronski filter) in po potrebi filtre aktivnega oglja ter filter za deževnico pred zbiralnikom
 • Predpripravo vode, ki je odvisna od tega, kaj vsebuje voda, ki jo želimo speljati na reverzno osmozo
 • V primeru bakteriološke onesnaženosti se pred reverzno osmozo montira še UV dezinfektor (UV žarnica), ki uniči tudi bakterije. Pred UV žarnico pa je potrebno montirati 1 mikronski filter, ki preprečuje zasenčenje bakterij (tj. bakterije se ”skrijejo” za večje trde delce)

bakterija v vodi

Uporaba

Filtri za vodo za domačo uporabo

Filtri za vodo se uporabljajo za čiščenje pitne vode, odstranitev vonja in okusa, ki nastane s prisotnostjo klorovih derivatov, pesticidov, insekticidov, fungicidov, težkih kovin, mikroorganizmov ter za močno redukcijo vsebnosti soli

Filtri za vodo  za tehnično uporabo

Vodni filtri se uporabljajo za vse procese, kjer se potrebuje demineralizirana voda, proizvodnja pitne vode iz vodnjakov

Reverzna osmoza se lahko uporabi za pripravo vode z določeno kemično-fizično sestavo in mikrobiološkimi karakteristikami, zaradi katerih bo mogoče potrebna določena predpriprava vode, zato vedno potrebujemo kompletno analizo vode.


Filter vreča za filtracijo tekočin

Filter vreče se lahko uporabljajo v vsaki aplikaciji, v vodoravni ali navpični postavitvi za ločevanje trdih delcev iz tekočin ali plina. Dimenzijsko se prilagodimo zahtevam in željam strank. Izvedbe vreč se razlikujejo od standardnih (z različnimi filtrirnimi materiali, obroči in ojačitvami) do GAF filter vreč. Kot filtrirni materiali se uporabljajo iglani materiali, tkanine iz različnih vrst vlaken (poliester, polipropilen, poliamid) in antistatične tkanine, skladno z certifikatom ATEX. Vreče so lahko izdelane s termo varjenjem ali neprekinjenim trojnim šivom. Možnost uporabe v stiku z živili, skladno z certifikati FDA, EU1935/2004.

Filter vreča za filtracijo tekočin

Več o vodnih filtrih in filtriranju vode v gospodinjstvu si preberite v naši spletni trgovini www.filtrizadom.com.


Filtri za deževnico in filtracija deževnice

Deževnica nam je dana tako rekoč zastonj, potrebno jo je le prestreči in shraniti za kasnejšo uporabo.

Osnovni hišni sistem deževnice najpogosteje sestavlja vodni zbiralnik, črpalka in razvod cevi. Ker se deževnica običajno zbira s strešnih površin, dež s strehe hkrati izpira tudi razne nečistoče. V jeseni deževnica poleg prahu v zbiralnik prinaša tudi veliko listja in ostalih nečistoč. Če jih ne odstranimo, se posedejo na dno zbiralnika in začnejo razpadati. Posledica razpadanja pa je rast mikroorganizmov. Indikatorji razkroja so kalnost ter neprijeten vonj in okus vode. Vodni filtri za deževnico so enostavna in cenovno ugodna rešitev.

Zato je kot prvo stopnjo čiščenja že na samem žlebu oz. pred zbiralnikom smotrno namestiti mehanski vodni filter za deževnico z mrežico, ki prepreči listju in ostalim večjim nečistočam, da bi prišle v zbiralnik vode. To je potem filter za deževnico pred zbiralnikom vode. Poleg tega je dobro pred samo črpalko namestiti grobi filter vode, ki varuje samo črpalko pred poškodbami. Potrebna je kontrola filtrov in redno menjavanje, saj pri preveliki zamašenosti ob zmanjšanem pretoku še dodatno obremenjujemo črpalko.

V kolikor gre tudi za pranje perila, avtomobila in splakovanje je potrebno za črpalko vgraditi 25 – 50 mikronski vodni filter za deževnico, velikosti glede na željen pretok, predvsem za zaščito porabnikov deževnice, kot sta pralni stroj in wc kotliček, za katerega se priporoča vgradnja tristopenjskega filtra za deževnico.

filtri za deževnico

Če je deževnica, zajetje ali studenec edini vir vode ter želite čisto in mikrobiološko varno pitno vodo, priporočamo vgradnjo kombiniranega filtrirnega in ultravijoličnega (UV) dezinfekcijskega sistema filtracije vode. Kompakten sistem filtracije in UV-dezinfekcije vode zagotavlja čisto in mikrobiološko varno pitno vodo. Okolju prijazna dezinfekcija brez kemikalij zagotavlja 99,99 % uničenje vseh mikroorganizmov, vključno z E.Coli, Cryptosporidium in Giardia.

Ste našli produkt zase? Imate dodatna vprašanja?

Izkušeni v filtraciji. Tukaj, da vam pomagamo.

Kontaktirajte nas