Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Testiranje olja za optimalen izkoristek filtrov

Filtracija zraka v lakirnih komorah

Sodelovanje na Akademiji strateške, trajnostne in krožne transformacije

Cleanroom tehnologija
29. januar 2020

5 koristi cleanroom (čiste sobe) tehnologije

Cleanroom tehnologija se vse bolj pogosto uporablja v različnih industrijah. Naj bo to v farmaciji, prehrani, pakiranju, avtomobilski industriji  ali industriji medicinskih naprav, tehnologija cleanroom je ključna v vseh.

Kaj je cleanroom?

Je soba ali prostor, v  katerem so pogoji kot je pretok zraka, tlak, temperatura zraka, vlažnost zraka in število delcev v zraku popolnoma nadzorovani z namenom preprečitve onesnaženja npr. s prahom, mikrobi, kemičnimi ali le vodnimi hlapi.

Koristi:

1. Nična kontaminacija

Z nadzorom zračnih pretokov, tlaka, temperature in vlažnosti cleanroom tehnologija prepreči onesnaženje oz. .

2. Rešitve po meri

Tehnologija rešitve prilagaja posameznim industrijam najsi bo prehranski, biotehnološki, farmacevtski, avtomobilski ali industriji medicinskih naprav.

3. S prehodom na tehnologijo cleanroom si podjetje zagotovi, da njihovi izdelki ne le zadostijo proizvodnim standardom  temveč jih celo presežejo. S tem pa seveda lažje konkurirajo na trgu.

4.V skladu z regulacijami

Povsod po svetu so sprejeti visoki vladni higienski in okolijski standardi ter standardi za biološko varnost in z investicijo v cleanroom tehnologijo si podjetje zagotovi ne le, da bo konkuriralo na trgu ampak, da bo tudi upoštevalo svetovno zakonodajo.

5. Podjetje, ki uporablja sofisticirano tehnologijo cleanroom, tudi navzven pokaže superiorno podobo in si s tem omogoči boljše poslovne priložnosti in dolgoletno zvestobo strank. Dejstvo je, da vsa velika podjetja na omenjenih področjih uporabljajo to tehnologijo.

V podjetju Prima Filtertehnika d.o.o. smo v letu 2018 zelo uspešno zaključili projekt izdelave čiste sobe za slovensko prehrambeno podjetje. Projekt je vodil naš Robert Košir in izjemno ponosni smo, da so tudi s cleanroom tehnologijo lahko pomagamo našim poslovnim partnerjem.

Nazaj na seznam novic