Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Sodelovanje na Akademiji strateške, trajnostne in krožne transformacije

Inustrijski mehčalec vode: Kako deluje in zakaj je potreben?

Filtracija vode s pomočjo reverzne osmoze

Namenski filtri za naše stranke
10. december 2022

Proizvodnja filtrov za specifične potrebe kupca

Vedno več je aplikacij, kjer se ne morejo uporabiti standardni filtri in jih je potrebno izdelati namensko za določeno aplikacijo. Kar precej filtrov smo že dejansko razvili iz ničle do končnega produkta za naše kupce, seveda skupaj z njihovo pomočjo. Prejmemo pa tudi precej želja naših strank po filtrih, ki jih sicer morda že imajo v sistemu, vendar si želijo kakšnih prilagoditev ali izboljšav. To pa pomeni nove izzive za našo proizvodnjo, ki jo zato tudi konstantno širimo z dodajanjem novih delovnih procesov in strojev. Radi bi predstavili nekaj produktov, ki niso tipični filtri.

Filter za filtracijo granulata

Filter se uporablja na sistemih za dovajanje oz. sušenje granulata pri strojih za brizganje plastike. Filter je sestavljen iz več različnih delov, ki se proizvedejo na različnih napravah. Filtrirna mrežica se najprej razreže na laserju ter jo nato upognemo in zvarimo v stožčasto obliko. Hkrati izdelamo dve različno veliki končnici, ki se proizvedeta na prešah z namensko izdelanimi orodji. V manjšo končnico se nato pritrdi matica. Na koncu pa se mrežica vključno z oporami zalije v končnice. In tako nastane končni izdelek.

Filtrirna košara za filtracijo vode

Filter se uporablja za filtracijo vode, kjer mora tudi sama košara prenesti tudi večji ∆p v tlaku. Tako smo skupaj s kupcem npr. ugotovili, da ni vedno najpomembnejši izgled filtra, temveč njegova robustnost. Tako ročaj ni samo punktiran, temveč je v celoti privarjen na prirobnico. Filter je po izgledu precej nezahtevnega videza, vendar je kar precej delovnih procesov, da pridemo do končnega produkta. Celoten filter je izdelan iz nerjavnega materiala. Kar nekaj sivih las je npr. povzročilo varjenje fine 40 mic mrežice, ki je tanka in mehka kot svila in se takoj prežge, kar pomeni, da odstopi in lahko medij uhaja nefiltriran mimo filtra. V sam postopek izdelave pa je vključen laserski razrez, upogibanje pločevine, vtiskovanje oznak ter kar nekaj vrst varjenja.

Filtrirna večslojna sita

Čeprav izgleda kot okrogla mrežica, je filter sestavljen iz več plasti mrežic različnih finosti. Uporablja se za filtracijo goriva, polimerov itd. Za optimiziran postopek in enostavno rokovanje morajo biti vse plasti večslojnega sita čiste, simetrične in izdelane v majhni toleranci za natančno vgradnjo. Bilo je potrebno kar nekaj razmišljanja, kako izrezati rondelice v zelo mali toleranci, kako jih sestaviti skupaj, da vmes ni bilo nobenih delčkov umazanije ali nitk mrežic, ki nastanejo pri laserskem razrezu. Ter tudi pravilna nastavitev varilnega aparata je zelo pomemben dejavnik, saj pri nepravilni nastavitvi te fine mrežice z lahkoto prežgemo, zaradi česar nato sloji razpadejo.

Nazaj na seznam novic