Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Inustrijski mehčalec vode: Kako deluje in zakaj je potreben?

Filtracija vode s pomočjo reverzne osmoze

2 dneva zabave za naše zaposlene

Odsesovanje oljne megle na dveh strojih v praksi
28. oktober 2022

S podjetjem Sternad smo pričeli poslovati v letu 2018, ko se jim je pokazala potreba po hidravličnih filtrih. Podjetje Sternad pa je uspešno na tržišču že vse od 1976 leta in se ukvarjajo s klasično obdelavo kovin kakor tudi s CNC obdelavo. Proizvodnjo pa so dopolnili še z napravami za brizganje plastičnih mas. Podjetje se ponaša tudi s certifikatoma ISO-9001 in ISO-14001. Ob obisku sodelavca Vojka je pogovor nanesel tudi na temo odvajanja oljne megle in kot je ustaljena praksa v našem podjetju, se potreba po odsesavanju prahu ali odvajanju oljne megle preda oddelku industrijskega odsesovanja.

Industrijsko odsesovanje za odstranjevanje oljne megle

Po začetnih pogovorih smo ugotovili, da bi bila za njih primerna enota za industrijsko odsesovanje 261-WSOH, ki jo mi pogovorno še kar imenujemo s starim imenom MMB. Glavni razlog za nakup je bil ta, da lahko odsesusejo z eno napravo z dveh strojev ter da se koncentrat olja zbira v zbiralniku in se ne meša v stroju z novim, s čimer bi kontaminiral tokokrog in delovno območje.

Mnogokrat je eden faktorjev pri odločitvi za nakup naprave tudi zelo enostavno rokovanje in montaža cele naprave. Menjava filtrskega vložka se lahko izvede v nekaj minutah. Največja potrditev za nas pa so bile izjave zaposlenih v podjetju Sternad, saj so delavci povedali, da jim ni več potrebno odpirati vrat, da bi prostor prezračili, pri čemer jih je pozimi zeblo. Odlično delovanje pa se vidi tudi po zbrani količini olja v zbiralniku, ki je bila prej v zraku in so jo zaposleni vdihovali. Prav tako pa se je ta meglica usedala po celem prostoru in vseh obdelovalnih strojih.

Investicija v proizvodnjo

Vsak dober gospodar ima tudi pomisleke ob nakupu naprave, ki mu je v strošek in ne doprinese k zaslužku. Ker imamo ogromno znanja, izkušenj in referenc na tem področju, damo stranki vedeti, da smo izkušen in zanesljiv partner. Naša naloga je tudi, da stranki predstavimo izboljšave, ki jih s tem nakupom pridobi. Posledično ni samo zrak brez olja, je tudi manj bolniških odsotnosti – delavcu prijazno okolje, ni več spolzkih tal, elektro motorji na vseh obdelovalnih strojih ne vlečejo vase oljne meglice, s čemer preprečimo okvare, na strojih in napravah se ne nabira več oljna meglica, ni več izgub pri ogrevanju pozimi… Seveda z nakupom prve naprave in opazovanjem delovanja postaja odločitev za nakup nadaljnjih naprav lažja, saj je produkt poznan in že preizkušen v domačem okolju. Je pa nabava odvisna tudi od sredstev, namenjenih za nakup takšne opreme ter ostalih investicij. Vendar po navadi nikoli ne ostanemo samo pri eni napravi, če ima stranka potrebo po še več odsesovalnih napravah. Stranki pomagamo zmanjšati strošek nabave tudi tako, da jim svetujemo, kako izvesti montažo in jo stranka lahko izvede sama. 

Takšno samostojno montažo omogoča tudi integriranost vseh pomembnih komponent v sam MMB. Vse stopnje filtracije, kot je predfilter, glavni filter in hepa filter so vgrajene, kakor je vgrajen tudi motor ter indikator. Stranka se nato odloči za montažo na steno, na kabino obdelovalnega stroja, na stojalo ob stroju ali pa se celo obesi iz stropa. Zbrano olje ali emulzija pa se zbira v zbiralniku ali pa se vrača v stroj.

Sama naprava je zelo enostavna za delovanje in vzdrževanje. Ob primopredaji se opravi osnovno izobraževanje in rokovanje z napravo, demonstrira se potek menjave vseh filtrirnih vložkov ter se preda navodila za obratovanje in vzdrževanje.

Tako je podjetje Sternad dolgoročno zelo izboljšalo delovno okolje za svoje zaposlene, privarčuje pri ogrevanju pozimi, saj se več ne odpira vrat ter zmanjša stroške popravil komponent, ki niso odporne na oljno meglo in so se zato pogosteje kvarile. Vsaka takšna zadovoljna stranka daje zalet tudi nam, saj vemo, da smo se maksimalno potrudili in doprinesli k izboljšanju zdravja zaposlenih, sploh v tem času, ki ga doživljamo sedaj.

Hvala podjetju Sternad in g. Janezu Strnadu mlajšemu za izkazano zaupanje.

olje nabrano v odsesovalni napravi

Nazaj na seznam novic