Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Testiranje olja za optimalen izkoristek filtrov

Filtracija zraka v lakirnih komorah

Sodelovanje na Akademiji strateške, trajnostne in krožne transformacije

Poskrbite za preventivo in pametno vzdržujte svoje filtre goriva!
10. april 2018

1. Katere so najboljše prakse vzdrževalnih intervalov za filtre goriva?

  • Ob točenju goriva vedno izpustite vodo s pomočjo izpustnega ventila
  • S seboj vedno imejte rezervni set filtrov za gorivo, če bi slučajno dobili slabo gorivo
  • Ob uporabi biodizla se vedno prepričajte, če vaš dobavitelj izpolnjuje trenutne standarde za gorivo
  • Prepričajte se, da je vaš motor kompatibilen s koncentracijo (ali odstotkom) biodizla, ki ga nameravate uporabiti
  • Pri uporabi lastnega rezervoarja za gorivo upoštevajte, da je odstranjevanje oz. filtriranje delcev, ki onesnažujejo gorivo, najboljše narediti, še preden se gorivo natoči v vozilo. Zato je najbolje uporabiti filtracijo celotnega rezervoarja, kjer se shranjuje gorivo.

2. Kakšna je razlika med primarnimi in sekundarnimi filtri?

Razlika med primarnim in sekundarnim filtrom je različna od sistema do sistema. Običajno se primarni filtri uporabljajo za separacijo vode in večjih delcev (10-50 mikronov učinkovitosti), sekundarni filtri pa se uporabljajo za končno filtracijo (2-10 mikronov učinkovitosti). Primarni filtri imajo običajno obdelan medij, ki zagotovi separacijo vode, lahko se uporabi celuloza ali večplastni sintetični medij (izdelan s talilno pihalnim postopkom, ki omogoča globinsko filtracijo) in združen s celulozo, kot je Donaldson SynteqTM medij. Sekundarni filtri imajo filtrirni medij običajno izdelan iz neobdelane celuloze ali čiste sintetike. Te razlike so v večini povezane z zahtevami separacije vode, ki jih mora izpolnjevati primarni filter goriva.

3. Ali morajo vsi primarni filtri goriva imeti izpustni ventil in kako pogosto bi jih morali prazniti?

Večina primarnih filtrov goriv ima izpustni ventil, ki omogoča uporabniku izpust vode,  ki nastane tekom separacije v filtru. Frekvenca praznjenja primarnega filtra je v največji meri odvisna od kakovosti uporabljenega goriva. Največ proizvajalcev pa priporoča kar dnevno praznenje vode. Prav tako je priporočeno, da je uporabnik pozoren na količino vode, ki je vsakič odstranjena in pogostost odcejanja ustrezno prilagodi.

4. Kako zagotovite, da ima zamenjani filter goriva ustrezno mikronažo, ki je primerna za vaš motor in vbrizgalni sistem?

Ob menjavi filtra zagotovite, da uporabite zamenjavo, ki je odobrena iz strani OEM ali direktni ekvivalent uglednega proizvajalca filtrov. Našo ponudbo si lahko ogledate tukaj https://www.prima-filtertehnika.si/motorni-filtri/filtri-za-gorivo/

Nazaj na seznam novic