Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Testiranje olja za optimalen izkoristek filtrov

Filtracija zraka v lakirnih komorah

Sodelovanje na Akademiji strateške, trajnostne in krožne transformacije

Vdrt filter ni primeren za uporabo
16. januar 2018

Vdrtine na oljnem filtru lahko povzročijo njegovo razpokanje.

Preprečite nepotrebne okvare.

Zaradi vdrtin, ki nastanejo tekom neustrezne namestitve filtra olja, lahko ohišje razpoka. Poškodovanih filtrov ne uporabljajte, ampak jih takoj zamenjajte. Strošek menjave takega filtra bo zagotovo manjši, kot strošek, ki ga lahko povzroči škoda ob uporabi filtra z vdrtim ohišjem, ki med uporabo odpove.

Če ste prejeli filter, ki je vdrt, ga ne namestite ampak nas takoj kontaktirajte.

Kaj se lahko zgodi, če poškodovani filter vseeno uporabite?​​​​​​​

Mehansko utrujanje ohišja je posledica tlačnih impulzov znotraj sistema kjer je tlak uravnavan z obvodnim (bypass) ventilom.

Ta deluje na vzmet, ki se odpira in zapira ter tako uravnava tlak v filtru. Naloga obvodnega ventila je, da se avtomatsko odpre, kadar je filter olja zamašen in v tem trenutku steče neprečiščeno olje k mazalnim in drsnim mestom. Kar je bolje, kot da bi ta mesta v primeru zamašenosti filtra ostala brez olja. Prav tako opravlja bypass ventil svojo nalogo ob vsakem zagonu pa do trenutka, ko se razmerje tlakov, gledano membrano in ventil, obrne. Zavisi od temperature in posledično gostote medija. Ko tlak preseže nastavitve vzmeti obhodnega ventila, se ta odpre in sprosti tlak, dokler se vzmet spet ne razširi in ga zapre nazaj. To delovanje se kontinuirano ponavlja in tako ustvarja utripajoč oz. pulzirajoč učinek. Za razliko od vzmeti ventila pa je material ohišja filtra dovzeten za mehansko utrujanje pri takšni uporabi.

Ohišja teh filtrov so izdelana iz jekla z nizko vsebino ogljika za večjo odpornost proti obrabi in so oblikovana tako, da se sile, ki jih ustvarja utripanje sistema, enakomerno porazdelijo po tem ohišju. Vdrtina pa tako predstavlja področje, kjer so sile koncentrirane in neustrezno porazdeljene in to lahko močno skrajša življenjsko dobo ohišja.


V podjetju Prima Filtertehnika vam naš strokovno usposobljen kader nudi znanje in svetovanje na različnih področjih filtracije. Dovolite, da vam pomagamo k dobremu in stroškovno optimiziranemu vzdrževanju vaših vozil, naprav ali strojev in si oglejte naš celoviti program motornih filtrov. 

Nazaj na seznam novic