Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Testiranje olja za optimalen izkoristek filtrov

Sodelovanje na Akademiji strateške, trajnostne in krožne transformacije

Inustrijski mehčalec vode: Kako deluje in zakaj je potreben?

Filtracija zraka v lakirnih komorah
02. junij 2024

Če želite čistejši zrak v svoji lakirnici, so kartonasti filtri odlična izbira. Na voljo so v različnih izvedbah (standardni filtri ali filtri z visokim izkoristkom) in se uporabljajo v lakirnicah, kjer se izvaja mokro lakiranje. Namenjeni so zajemu mokre trdne snovi ali tekočih delcev v zračnem toku, kot so emajli, lepila, olja, lužila, laki, steklena vlakna, epoksidi, asfalt, katran, teflon itd. Takšne lakirne komore se največkrat uporabljajo v mizarskih delavnicah, pri strojegradnji, v proizvodnji različnih kovinskih konstrukcij in drugod, kjer se izvaja mokro lakiranje in kjer je odvod zraka iz lakirne komore izveden preko stene.

V primerjavi z navadnimi filtri imajo kartonasti gubani filtri do petkrat večjo zmožnost zadržanja  barve, ki tako ne izstopi v ozračje.

Prednosti kartonastih filtrov za lakirne komore

  • Izvedba je v dvojni obliki črke V.
  • Sprednja naletna V stena preprečuje odboj odvečne prhe in prehoda delcev.
  • Globlja,  V oblika zadnje stene zajema meglo in jo zadrži izven zračnega toka.
  • Izpustne odprtine so postavljene tako,  da vzdržujejo konstantni pretok zraka med fazo nalaganja (lakiranja).
  • Enakomerno razporejene luknje za prehod zraka, kar omogoča pravilno delovanje filtra.
  • Luknje za prehod zraka so pri filtrih proizvajalca Andreae filters višje kot pri filtrih drugih proizvajalcev, kar jim omogoča večjo kapaciteto.

Princip delovanja kartonastih filtrov

Kartonasti filtri ločujejo barvo iz zraka z inercijo. Tok zraka, napolnjen z delci barve (prekomerno pršenje), gre preko več radikalnih sprememb v smeri toka. Delci barve, ki so težji od zraka, sledijo tangenti poleta z zračnim tokom. Pri tem se delci barve kopičijo v žepih filtra in zrak zapusti filter praktično brez barve oz. laka.

Primerjava kartonastih filtrov z drugimi

Pri drugih vrstah filtrov zračni tok pogosto potegne že zadržane delce nazaj v sistem, kar pomeni, da ti delci spet prosto lebdijo v zraku in zmanjšujejo učinkovitost filtracije. V kartonastem filtru pa se delci kopičijo v žepih, izven zračnega pretoka, kar povečuje učinkovitost in zmanjšuje ponovno onesnaženje zraka.

Prima Filtertehnika – uradni zastopnik Andreae Filters

Prima Filtertehnika je uradni zastopnik svetovno najbolj prepoznavne znamke kartonastih filtrov, Andreae filters, ki je tudi izumitelj kartonastih filtrov.

Ponujamo tri različice kartonastih filtrov:

  • Starter (osnovni): Sestavljen je iz dveh plasti valovite perforirane lepenke. Učinkovitost: do 98,1%
  • Original: Sestavljen je iz dveh plasti valovite perforirane lepenke ter vgrajenim omejevalnikom  raztezanja. Učinkovitost: do 98,1%
  • High Capacity: za večje obremenitve. Dodani trakovi omogočijo dodaten prostor za kopičenje delcev. Učinkovitost: do 98,3%

Ponujamo vam kartonske filtre strandarnih dimenzij (0,9 x 11,2 m; 1 x 10 m) in razrezane na dimenzije po naročilu stranke.

Za več informacij o naših filtrih za lakirnice in filtrih za lakirne komore nas kontaktirajte. Skupaj lahko zagotovimo čistejši in bolj zdrav zrak v vaši lakirnici.

   

 

Nazaj na seznam novic