Novice

POTREBUJETE POMOČ?

Tel: +386 1 36 19 260

Fax: +386 1 36 19 271

Email: info@prima-filtertehnika.si

Več podatkov
Nazaj na seznam novic

Ostale novice

Inustrijski mehčalec vode: Kako deluje in zakaj je potreben?

Filtracija vode s pomočjo reverzne osmoze

2 dneva zabave za naše zaposlene

Želite čistejši zrak v svoji lakirnici?
04. julij 2017

Kartonasti filtri, izdelani v različnih izvedbah (standardni filtri ali filtri z visokim izkoristkom), se uporabljajo v lakirnicah, kjer se izvaja mokro lakiranje. Namenjeni so zajemu mokre trdne snovi ali tekočih delcev v zračnem toku: emajli, lepila, olja, lužila, laki, steklena vlakna, epoksidi, asfalt, katran, teflon, itd. Takšne lakirne komore se največkrat uporabljajo v mizarskih delavnicah, pri strojegradnji, v proizvodnji različnih kovinskih konstrukcij in drugod, kjer se izvaja mokro lakiranje in kjer je odvod zraka iz lakirne komore izvedeno preko stene.

V primerjavi z navadnimi filtri imajo kartonasti gubani filtri do petkrat večjo zmožnost zadržanja  barve, ki tako ne izstopi v ozračje.

  • Izvedba je v dvojni obliki črke V.
  • Sprednja naletna V stena preprečuje odboj odvečne prhe in prehoda delcev.
  • Globlja,  V oblika zadnje stene zajema meglo in jo zadrži izven zračnega toka.
  • Izpustne odprtine so postavljene tako,  da vzdržujejo konstantni pretok zraka med fazo nalaganja (lakiranja).
  • Enakomerno razporejene luknje za prehod zraka, kar omogoča pravilno delovanje filtra.
  • Luknje za prehod zraka so pri filtrih proizvajalca Andreae filters višje kot pri filtrih drugih proizvajalcev, kar jim omogoča večjo kapaciteto.

Princip delovanja

Kartonasti filtri ločujejo barvo iz zraka z inercijo. Tok zraka, napolnjen z delci barve (prekomerno pršenje), gre preko več radikalnih sprememb v smeri toka. Delci barve, ki so težji od zraka, sledijo tangenti poleta z zračnim tokom. Pri tem se delci barve kopičijo v žepih filtra in zrak zapusti filter praktično brez barve oz. laka.

Pri drugih vrstah filtrov pa zračni tok s seboj potegne že zadržane – ujete delce. Tako ti delci spet prosto lebdijo v sistemu. V kartonastem filtru se delci kopičijo v žepe, »slepi ulici«, zunaj zračnega pretoka.

Prima Filtertehnika je uradni zastopnik svetovno najbolj prepoznavne znamke kartonastih filtrov, Andreae filters, ki je tudi izumitelj kartonastih filtrov.

Ponujamo tri različice kartonastih filtrov:

  • Starter (osnovni): Sestavljen je iz dveh plasti valovite perforirane lepenke. Učinkovitost: do 98,1%
  • Original: Sestavljen je iz dveh plasti valovite perforirane lepenke ter vgrajenim omejevalnikom  raztezanja. Učinkovitost: do 98,1%
  • High Capacity: za večje obremenitve. Dodani trakovi omogočijo dodaten prostor za kopičenje delcev. Učinkovitost: do 98,3%

Ponujamo vam kartonske filtre strandarnih dimenzij (0,9 x 11,2 m; 1 x 10 m) in razrezane na dimenzije po naročilu stranke.

   

 

Nazaj na seznam novic